Vonalkódolvasók

vonalkódolvasók usb szkenner

Vonalkódolvasók, típusok, fajták

 

kézi usb vonalkódolvasó
Kézi vonalkódolvasók

A vonalkód leolvasás legegyszerűbb, legelterjedtebb típusa. Manapság szinte minden kereskedelmi egységben megtalálható a pénztáraknál, a raktárakban, az irodákban. A legtöbbet használt típusok napjainkban a vezetékes USB kábellel csatlakoztatott eszközök. Alkalmas a kereskedelemben használatos általános vonalkód típusok biztonságos, gyors leolvasására. Egyes típusok állvánnyal együtt kerülnek forgalomba, így akár kézbe vétel nélkül is fix telepítésűként is használhatók.

kézi usb vonalkódolvasó

vezetéknélüli bluetooth vonalkódolvasó
Kézi vezeték nélküli vonalkódolvasók

Napjainkban a vezetékes egyszerű vonalkódolvasókat kezdik leváltani a nem helyhez kötött mobil vonalkód leolvasók. Olvasási képességüket és csatlakoztathatóságukat tekintve nagyon hasonlóak a vezetékes kézi leolvasókhoz (USB, billentyűzet), viszont mobilitásukkal sokkal inkább használhatók, mint vezetékes társaik. Az előnyük, hogy a csatlakoztatott eszköz (laptop, asztali pc, mobiltelefon) körzetében 10 -100 méter távolságból is képesek vagyunk vonalkódokat beküldeni a host eszközre.

vezetéknélüli bluetooth vonalkódolvasó

vezetéknélüli ipari zebra vonalkód olvasó
Ipari szkennerek vezetékes / vezeték nélküli

Az ipari szkennerek, vonalkódolvasó berendezések a kereskedelmi, egyszerű leolvasókkal ellentétben olyan helyeken is használhatók ahol a hőmérséklet értékei szélsőségesek, poros környezetben, olajgőzös csarnokban, nagy melegben kell munkát végezni. Az ipari olvasók tokozása masszív ütés, rázkódás és por, pára, csapódó folyadék ellen védettek, általában IP68 szabványnak felelnek meg.

vezetéknélüli ipari zebra vonalkód olvasó

 

pultra helyezhető vonalkódolvasó
Kereskedelmi  pultszkennerek pultra építhető

A kereskedelemben, főleg az élelmiszer jellegű ABC áruházak, kisboltok kasszáinál használatos vonalkód olvasók nagy segítséget nyújtanak a pénztárosnak. Nem szükséges kézben tartott vonalkódolvasót igénybe venni a termékek értékesítésénél, csak a terméken lévő vonalkódot kell megmutatni a pultszkennernek, mely egy pillanat alatt azonosítja a terméket, így gyorsítja az értékesítés folyamatát.

pultra helyezhető vonalkódolvasó

pultba építhető szkenner
Kereskedelmi  pultszkennerek pultba építhető

A legmodernebb kereskedelmi vonalkódolvasó fajták. A szuper és hipermarketekben a vásárlók várakozásidejének, az áteresztő képesség maximalizálásának legmegfelelőbb eszközei. Teljes mértékben irányfüggetlen vonalkódolvasást tesznek lehetővé. 360 fokban képesek leolvasni a kereskedelmi kódokat, tehát mindegy hogyan veszi kézbe a pénztáros az adott terméket, a szupermarket szkenner biztonsággal leolvassa azt.  Óriási előnyük, hogy a mérleggel egybeépített pultszkennerek a az eladás pillanatában visszaellenőrzik a vásárló által lemért terméket, így minimalizálják a vásárlók által elkövetett trükközést. Csatlakoztathatók minden perifériához.

pultba építhető szkenner

Vélemény, hozzászólás?