Áruvédelem

áruvédelem, lopásmegelőzés

Áruvédelem, elektronikus lopásmegelőző rendszerek

áruvédelmi kapu, áruvédelem

Az elektronikus lopásmegelőző rendszerek a kereskedelmi egységek végpontjain a kassza után, vagy a ki-, bejáratnál elhelyezett áruvédemi antennákat jelenti. Az áruvédelmi antennákkal, vagy közismert nevükkel áruvédelmi kapukkal az üzletben történő illetéktelen eltulajdonítások, lopások jó része megelőzhető. Az elektronikus áruvédelmi rendszerek bevezetésével az vállalkozások legnagyobb részénél a bolti lopások száma azonnal érezhető módon vissza esik. Az áruvédelem alkalmas a termékek fizetés nélküli kivitelének megakadájozására. A termék áruvédelmi címkével való ellátásával, melyek leszedhetetlenek, vagy csak a termék olyan mértékű roncsolásával lehetségesek, mellyel a termék használhatatlanná válik, elriszhatják a potenciális elkövetőket. Az áruvédelmi rendszerek szinte minden kereskedelmi egységbe telepíthetők. Élelmiszer üzlet, sport boltok, divat- és ruházati egységek nagy megelégedéssel hasznájlák az elektronikus áruvédelmi rendszereinket.

Az áruvédelmi anetennák fajtái:

Több féle áruvédelmi rendszer létezik. A legelterjedtebb rendszerek a 8,2 Mhz frekvencián működő rádió frekvenciás (RF) rendszerek, melyek mind kemény (örök) címkék, mind öntapadós áruvédelmi címkék felismerését lehetővé teszik. Az RF rendszerek jó hatékonysággal képesek detektálni a szatyorba, ruhába rejtett termékeket. Általánosságban elmondható, hogy a hatótávolságuk 60 – 200 cm nagyságrendben határozható meg (típustól és környezettől függően).

A legegyszerűbb és leggyorsabban telepíthető áruvédelmi rendszerünk a Mono Classic 30 rendszer. A monó áruvédelmi antennák sajátossága és előnye, hogy az adó és vevő rendszer egy testben, egy antennában van elhelyezve, így helytakarékos, egy antennával megvalósítható áruvédelmi rendszer kialakítható. Optimális esetben egy 250 cm nyílású kijárat lefedhető a monó áruvédelmi rendszerrel.

mono áruvédelmi kapu

A Dual áruvédelmi rendszerek a monó rendszerekkel ellentétben szét vannak választva adó és vevő egységre. Az  két antennát egymástól bizonyos távolságra kell elhelyezni. Ez a távolság helyszíntől függően 130 – 180 cm-ig terjedhet. A vevő forgalom szigorúan a két antenna között, irányítottan folyik. Az előny a monóval szemben a behatárolt közlekedési csatorna. A hatásfoa a monó antennáhzoz képest lényegesen magasabb. A felderítési képesség több mint 95%!

áruvédelmi kapu
 Dual áruvédelem. Két antennás áruvédelmi rendszer.

Az elertonikus áruvédelmi rendszerekkel nem csak egy 100 -200 cm nyílású ki – bejáratot lehetséges lefedni. Több antenna kombinálásával akár 6 – 8 méteres nyílások is biztonságosan lefedhetők. Ilyenek példáula bevesárló központokban lévő nagy márkák üzletei.

Áruvédelmi kellékek

Az áruvédelmi rendszerek számos kiegészítő eszközzel együtt működnek megfelelően

A termékek címkézését az értékesítés folyamán, az áru ellenértékének kiegyenlítésekor semlegesíteni kell. Két módja van a semlegesítésnek.

Az első a címke teljes eltávolítása. Ez a kemény, örök címkék esetén lehetséges, melyeket speciális mágneses leoldó készülékkel lehet leszedni és korlátlan számban újra felhasználni.

mágneses áruvédelmi címke leszedő sensormatic címke leszedő

 

A címkék terméken hagyása és semlegesítése az öntapadós áruvédelmi címkék esetén szükséges. Ebben az esetben elektronius deaktiváló készülékkel tesszük az áruvédelmi címkét örökre inaktívvá.

áruvédelmi címke deaktiváló

Ha Ön úgy dönt, hogy áruvédelmi rendszer bevezetését  tervezi, keressen bennünket bizalommal.

áruvédelmi öntapadós rf címke

Áruvédelmi rendszerek telepítése, szervize, kellékanyag ellátása.