Színes címkenyomtatás

színes címkenyomtató

Színes címkenyomtatás

A címkenyomtatás a gyártó, kereskedő cégeknél manapság már egy teljesen általános, mindennapi gyakorlat. A legyártott, külföldről, vagy beszállító partnertől beérkező termékek sok esetben nincsenek, vagy nem megfelelő termékkísérő etikett címkével vannak ellátva. Ezt a címkézési feladatot a cégek már napi rutinszerűen képesek elvégezni. Szinte minden cég használ manapság termó (direkt termó), vagy termótranszfer (papír, vagy műanyag) alapanyagú egy színnel megnyomtatott etikett címkét. Amik adat tartalmukban és  megjelenésükben tartalmazzák a törvényben meghatározott előírásokat (gyártó, származási hely, anyag, tápanyag táblázat stb). Viszont sok esetben, főleg termék címkék esetén, nem túl mutatósak, nem dizájnosak, nem szépek, csak funkcionálisak. Ekkor kell a cégének a színes címkenyomtatás.

Igény a szép címkére

Egy szépen megtervezett színes termékcímke fél siker az értékesítés folyamatban, hiszen az emberek szeme megakad egy jól megalkotott szép színes címkén. A vállalkozások jó része, ha attraktív, szép, dizájnos címkét tudna a termékére ragasztani, sokkal nagyobb eladásokat tudna produkálni, mint egy egyszerű, snassz két színű etikett címkével. A kisebb vállalkozások termelési volumene nem engedi meg, hogy kis szériában nyomdai úton előállított több színnel (tru-color) nyomtatott etikett címkéket tegyen a termékére, mert a kis gyártási mennyiségnél a nyomdai kis darabszámú színes etikett gyártás fajlagos bekerülési költsége magas. Egyszerűen az árrést terheli meg olyan szinte, ami egy etikett címke / termék ár esetében nem elfogadható. Eddig cégünk nem tudott a kis-, közepes termelő egységek számára megfelelő alternatív megoldást javasolni, ami volt túl sokba került. Viszont a technika fejlődése, a piaci igény a kis mennyiségű színes etikettek „házon belüli” előállítására meghozta a megoldást.

Az Epson színes címkenyomtatás megoldása

Az Epson kifejlesztette a cégek számára kis-,közepes színes címkenyomtatási igény kiszolgáló profi etikett nyomtatási technológiáját, mely már mindenki számára elérhető cégünknél.

Mit tud az Epson színes címkenyomtatási megoldása?

A technológia színes tintasugaras nyomtatási rendszerrel történik. Nagy sebességű nyomtató berendezéssel, mely akár 300 mm / másodperc nyomtatási sebességgel képes a színes etikett címkék kinyomtatására akár 600 x 1200 dpi (!!!!) nyomtatási minőségben. Ez a minőség gyakorlatilag majdnem fotó minőség, mely a címkenyomtatás piacán egyedülálló.

A nyomtató igazi ipari teljesítményre képes. Naponta akár 30,000 db címkét is ki lehet vele nyomtatni. Elkészíthető vele, raktári, gyártmány, logisztikai címke. Vegyiparban használatos GHS címke (az Epson egyedül álló ezen a területen, rendelkezik kinyomtatott  GHS címke megfelelőséggel).

Tudjon meg többet az EPSON színes címkenyomtatóiról

epson c7500 címkenyomtatóepson tm c3500 színes címkenyomtató

A termék gyártói weboldala

Vélemény, hozzászólás?