Asztali címkenyomtató

Asztali címkenyomtató

A címkenyomtatók legkisebb teljesítményű, legkisebb bekerülési költségű változatai. Az olcsóság és az egyszerűség ellenére teljes funkcionalitással, szolgáltatással felszerelt nyomtatókról beszélünk. Hiszen a nagyobb méretű címkenyomtató berendezésekkel összehasonlítva, a külső méretükben és a mechanika kialakításukban van eltérés. A külső méretük lehetővé teszik minden olyan helyen használni, ahol hely szűke van, vagy esztétikailag nem szeretnének egy nagy fémboboz mellett dolgozni. Az asztali címkenyomtató napi terhelhetősége általánosságban 1000-2000 db kinyomtatott etikett címke, a gyártók ajánlása alapján. Mi tapasztalatból tudjuk, hogy sokkal többet is tudnak és bírnak. A legtöbb asztali címkenyomtató rendelkezik már beépített túlmelegedés ellen védő szenzorral, mely lehetővé tesz a nyomtató károsodásának megelőzését, egyszerűen megállítja a nyomtatást, ha túlterhelést észlel és tovább engedi, mikor a nyomtató újra üzemkész.

Az asztali címkenyomtató többféle nyomtatási szélességgel (fejszélességgel) kaphatók. A belépő kategóriás egyszerű címkenyomtatók 2 inch (~52mm) nyomtatási szélességre képesek. Nagyobb társaik, -ezek a legelterjedtebb- 4 inch (~104 -110mm) fejszélességgel szereltek. A legtöbb nyomtatási feladatot könnyedén ellátják, hiszen a címke hosszúság gyakorlatilag nincs behatárolva.

Nyomtatási sebességüket tekintve a legegyszerűbb típusok 50 mm / másodperc, míg a fejlettebbek 100 mm / másodperc nyomtatási sebességgel is képesek címkenyomtatásra.

Nyomtatási minőségüket tekintve a legtöbb asztali címkenyomtató 203 dpi felbontású, ami az esetek többségében elégséges. Viszont a kisebb címkék, vagy nagyon zsúfolt, kis betű mérettel nyomtatott címkék, az olvashatóság miatt megkövetelik a jobb nyomtatási minőséget, ezért a nyomtatók kaphatók 300 dpi nyomtatási felbontással is. Lényegesen jobb nyomatképek készíthetőek, több adat fér egy adott címkére, mivel a karaktere lekicsinyíthetőek és olvashatóbbak, mint az ugyan olyan kis felbontású nyomtatással.

Az asztali címkenyomtatókhoz kivétel nélkül mellékelve van magyar nyelvű címkenyomtató és tervező szoftver, mellyel könnyedén, percek alatt elkészíthetjük, menthetjük, kinyomtathatjuk a címkéinket.

Windows XP, Windows 7, Windows 10 kompatibilisek.

Ajánljuk minden olyan vállalkozásnak, ahol a címkézési igény belefér a napi egy – két ezer darabos limitbe.

Leggyakrabban használt asztali címkenyomtatóink:

 

asztali címkenyomtató
Godex G300 termó / termó transzfer címkenyomtató
godex vonalkód nyomtató
zebra gc420
Zebra GC420D és GC420T termó és termótraszfer vonalkód nyomtató
zebra címkenyomtató
honeywell pc42 címkenyomtató
Honeywell PC42T termó / termótraszfer címkenyomtató
honeywell vonalkód címkenyomtató
citizen címkenyomtató
Citizen CL-S621/631 termó / termótranszfer vonalkódnyomtató