Speciális festékszalag címkenyomtatóhoz

vegyszerálló festékszalag

Speciális festékszalag

Festékszalag – ribbon – indigószalag,

ilyen és ehhez hasonló néven nevezik, hívják, keresik a felhasználók a címkenyomtatóba használt termótranszfer nyomtatáshoz szükséges festékszalagokat.

Sokféle anyag, szín, kiszerelés létezik. A gyártók igazodtak a címkenyomtatókhoz alkalmas, típus specifikus tekercselések gyártásához. Kijelenthető, hogy mindenféle etikettnyomtatóhoz tudunk adni festékszalagot.

festékszalag termotranszfer nyomtatóba

Festékszalag  kínálatunk a webshop-banvonalkód webshop

A festékszalagok típusai

A legegyszerűbb tintaszalagok hajszálvékony hordozóanyagra felvitt (wax ribbon) gyanta alapú festék. Használata a papír alapanyagú etikett címke nyomtatásakor ajánlott. A papír matricákat kontrasztos, szép, tartós nyomtattal tudjuk ellátni. Ha műanyag kültéri, vagy tartósabb nyomatot szeretnénk gyártani a (wax-resin) gyanta és műgyanta alapú festékszalagot kell használni, ezek a szalagok már alklamasak a legtöbb műanyag (polietilén, polipropilén, vinil, stb) tartós, kontrasztos képalkotására. A normál igénybevételű festékszalagok között a (resin) tisztán műgyanta alapú festékhengerek a legjobb minőségűek. Ezekkel kizárólag műanyag alapú etiketteket nyomtathatunk. Papír felületen szinte nem is látszik a nyomat. Természetesen az árak a minőség függvényében változnak.

link – festékszalag kínálat

Speciális festékszalag

Mik is azok a speciális anyagok?

Hőálló festékszalag

Olyan helyeken használhatók, ahol a termékek gyártásának technológiája megköveteli az azonnali címkézést. Például a műanyag és gumi iparban a termékeket 100-200 és néha magasabb hőmérsékleten kell felcímkézni, ekkor a sima wax, wax-resin szalagokkal kinyomtatott etikett címkéken lévő nyomat elfolyhat a melegtől, funkcióját elveszti. Ekkor kell alkalmazni a hőálló prémium wax-resin hőálló festékszalagot. Ezek a termékek 300 C fokig garantáltan nem folynak meg, a felületen maradnak még dörzsölés és koptatás esetén is. A hőálló szalagok alkalmazása már az átlagosnál melegebb munkahelyeken is ajánlott a címkenyomtatókba. Tapasztalataink szerint, főleg nyáron az egyébként wax-resin szalagot használó cégeknél indolkoltá válik a prémium hőálló változatok használata, mert a nyomatok mázgálódhatnak.

hőálló festékszalag

Vegyszer álló speciális festékszalag

A vegyszerálló szalagok, mint a nevük is mutatja bizonyos vegyszereknek és oldószereknek ellenáll. Leginkább a vegyiparban, tisztító iparban és szerves anyagokkal dolgozó cégek esetén van jelentősége. Ezekkel a szalagokkal kizárólag műanyag etikett címkét nyomtatunk. Ezek lehetnek polietilén, polipropilén, pvc, stb. A felvitt nyomatnak el kell tűrnie a rácsapódó, ráfolyó vegyszert. Letörléskor a nyomtat nem mosódhat el, nem kophat le. Természetesen, ha nem törlik le a rácsapódó vegyszert akkor sem folyhat meg a nyomat az etikett címkén.

speciális festékszalag vegyszeres tartályok jelölése vegyszerálló festékszalag

link – vegyszerálló festékszalag

Kopásálló festékszalag

Bizonyos alkalmazások esetén alapkövetelmény lehet a nyomat hosszú élettartama. Például a textiliparban a bevarrt címkéknek több akár  évet is ki kell bírni és olvashatónak kell lennie. Természetesen a festékszalag gyártó cégek erre az esetre is felkészültek. Így kopásálló és mosható anyaggal ellátott festékszalagot is kínálunk Önnek. Ezen ribbon szalagokkal megfelelő alapanyagra kinyomtatott etikett címkék jól ellenállnak a száraz és nedves tisztításnak, tartalmukat hosszú ideig jó minőségben megtartják.

Textil szalagok nyomtatásához itt találja a festékszalagokat…

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?