Mobil számlanyomtató Online számlázáshoz

online számlaadás bárhol bármikor gyorsan

Mobil számlanyomtató

Számlanyomtatás szabadon

A megváltozott Áfa törvény értelmében azonnali online adatszolgáltatást követel meg az adóhivatal. Ez a változás sok vállalkozó életében nehézséget okozhat. Az azonnali készpénzfizetési számla digitális kiállításának ugyanis feltételei vannak. A vállalkozásnak technikailag is felkészültnek kell lennie az online adatszolgáltatásra, számlaadásra. Milyen lehetőség van például egy piacozó vállalkozónak, vagy mozgóbolttal rendelkező iparosnak? Van fapados és elegáns megoldásra is lehetőség.

Megoldások

A megoldások terén egyből két részre kell bontanunk a lehetőségeket. Hardver és szoftver részre.

Vegye meg most -> Mobil online számlanyomtató

Kezdjünk a hardverrel

Az egyszerű fapados megoldás egy laptop, vagy tablet használata valamilyen A4 méretű akkumulátoros tintasugaras nyomtatóval megoldani a helyszíni számlaadást. Ez működhet, de helyigényes, az akkumulátoros A4 számlanyomtatók drágák és az üzemeltetési költségük különösen magas. Nem is beszélve az üzembiztonságukról, nem bírják igazán a mostoha körülményeket, a poros, párás környezetet.

Az elegáns megoldás az okostelefon és mobil számlanyomtató kombináció megoldás. Okos mobiltelefonja már szinte mindenkinek van, erre külön (valószínűleg) nem kell költeni. Bár meg kell vizsgálni első lépésben, hogy az adott telefon alapszoftvere alkalmas-e a mobil nyomtató szoftvere megfelelő futtatására. A telefonok alapvetően kétféle operációs rendszerrel kaphatóak, Android és iOS rendszerrel. Mindkét rendszer alkalmas a mobil nyomtatók fogadására és kezelésére, de később látható lesz, hogy óriási különbség van a két rendszer üzemeltetési költsége között.

A mobil számlanyomtatók terén a választék nem túl nagy, viszont ár / érték arányban vannak nagy különbségek. Alapvetően egy hordozható számlanyomtató nem túl bonyolult eszköz. Ezek a nyomtatók egyszerű direkt termál (hőnyomtató) eszközök, hőpapírra, pénztárgépszalagra nyomtatnak, mint a jól ismert kasszák mellett alkalmazott 80 mm széles blokknyomtatók. A lényeges különbség az asztali és a mobil számlanyomtató között a fizikai méret és az áramellátás. A hordozható nyomtatók legtöbb esetben hálózati feszültségről és akkumulátorról is üzemeltethetőek.  Ez adja a legnagyobb lehetőséget a helyszíni, azonnali számladáshoz, azonnali NAV adatszolgáltatáshoz.

mobil számlanyomtató

Megvásárolható webáruházunkban

Milyen szoftverrel használható

Az ügyfeleink a mai napig (ez változhat) a Számlázz.hu rendszerén keresztül regisztrálták cégüket a NAV online rendszerébe. Ez az onlin szoftver kiválóan alkalmas az online számlázásra és a számla azonnali kinyomtatására. Az alap szoftver használata ingyenes! Bárki regisztrálhatja cégét, egyéni vállalkozását, percek alatt, azonnal elkezdheti a számlázást. Többféle számlakép generálható a rendszerben, hagyományos A4 számlaformátum, mely asztali számítógép, laptop és hagyományos lézer vagy tintasugaras nyomtató kombinációban, hagyományos módon, például irodában használható.

Használható a 80 mm-es számlakép, mely az egyszerűsített készpénz fizetési számla formátumot nyomtatja blokknyomtatóra, vagy mobil számlanyomtatóra.

Az általunk ajánlott, működő konfiguráció a következő:

  • Android 9 vagy 10 operációs rendszerrel ellátott mobiltelefon
  • Polpos MP80 mobil számlanyomtató
  • Számlázz.hu rendszer

Ezzel a konfigurációval a számlázás 10 perc alatt elkezdhető.

Fentebb említettem a különbséget az Android és az iOS rendszerrel kapcsolatban. A POLPOS MP80 hordozható nyomtató beállító, meghajtó szoftvere letölthető a Google áruházból Android és iOS rendszerekhez. A jóhír az Android rendszer használóknak, hogy az app teljesen ingyenesen használatba vehető és használható, míg az iPhone felhasználóknak havi díjat kell érte fizetni.

online számlaadás bárhol bármikor gyorsan

 

 

Vélemény, hozzászólás?