Vonalkódnyomtató választás. Milyet válasszak?

A vonalkódnyomtató kiválasztásánál sok tényező befolyásolja a jó döntést.

A címkenyomtató vagy vonalkódnyomtató alapvetően speciális célfeladatra készített termék. A vonalkódnyomtató méret, minősége, sebessége, az alkatrészek minősége, a nyomtatás minősége, a nyomtatható anyagok típusa, anyaga mind befolyásolja a címkenyomtató kiválasztásának szempontját.

Az első legfontosabb teendő címkenyomtató / vonalkódnyomtató vásárlása esetén a cél meghatározása. Gondoja át mire is kell önnek a vonalkódnyomtató. Válaszolja meg a következőket!

Néhány egyszerű kérdés megválaszolásával könnyen tudunk Önnek segíteni címkenyomtató beszerzésében.

A kérdések:
  • mennyit szeretnénk nyomtatni naponta, havonta (1-3000 db etikett címke: asztali címkenyomtató; 3000-10000 db címke nyomtatás: közepes kategória, 10ezer / naptól felfelé nagy teljesítményű címkenyomtatóra van szüksége)
  • milyen alapanyagra van szükségünk (papír, thermó-papír, műanyag)
  • milyen környezetben használjuk a vonalkódnyomtatót (iroda, csarnok, mozgó jármű, raktár, hideg környezet, kültéri használat)
  • szeretnénk a címkenyomtatót hordozni, vagy fix helyre telepítjük (léteznek kis méretű mobil vonalkód nyomtatók, melyeket mobiltelefonnal, PDA számítógéppel Bluetooth  vagy WiFi kapcsolattal köthetünk össz)
  • hálózatos felhasználás lényeges-e, vagy egy számítógépről nyomtatunk (alapban USB port van a címkenyomtatókon de Ethernet és Wifi csatlakozással is rendelhetők)
  • mekkora méretű címkét szeretnénk nyomtatni? (A belépő szintű vonalkódnyomtató 52 mm fejszélességgel bír, az általános, legelterjedtebb fejszélesség 104 mm, mely a legtöbb asztali és közép teljesítményű vonalkódnyomtató szerelve van. Ha szélesebb nyomtatásra van szükség, az ipari címkenyomtatók 156 mm fejszélességet is kínálmak, mellyel már egy A5 méretű címke akár 600 dpi minőségben kinyomtatható)
  • színes (alap+ 1 szín) nyomatot akarunk-e készíteni. A vonalkódnyomtatók kilencven százaláka monochrom, egyszínű címkenyomtatásra képes. Alapban fekete nyomtaot készít, legtöbbször fehér alapszínű, nyomtalan etikett címkén. Lehetőség van alapszínnel nyomtaott öntapadós címkét használni, így feldobhatjuk az etikett címkénk megjelenését. Termótranszfer címkenyomtatás esetén lehetőség van színes festékszalagok használatára, mellyel megkülönbözethető címkéket nyomtathatunk. (Kék, sárga, zöld, piros)
  • a címkenyomtató gyorsasága számít-e (a leglassabb kategória manapság 100 mm / másodperc, de már tudunk ajánlani 300 mm / másodperc sebességű vonalkódnyomtatókat is)
  • mekkora hely áll rendelkezésre a használati helyen (az asztali kategóriájú nyomtatók irodába, íróasztalra, kis helyre tervezett eszközök, a közepes és ipari címkenyomtatóknak nagy hely igényük van).

Nagyon szívesen állunk rendelkezésére a címkenyomtató kiválasztásában! Keressen bennünket!

Kínálatunkat a webáruházunkban megtekinthetik, ahol a teljesség igénye nélkül tájékozódhat az aktuális vonalkódnyomtató típusainkról. Ha Önt olyan típus érdekli, amit a webáruházunkban nem talál, kérdezzen meg bátran, minden ismert címkenyomtatót (Zebra, Godex, Honeywell, Intermec, TCS, Datamax, Epson) forgalmazzuk.

vonalkód webshop

epson c7500 címkenyomtatózebra 110xi4 vonalkódnyomtatóTCS ipari címkenyomtatócitizen címkenyomtató

honeywell pc42 címkenyomtatógodex g300 termó /termótrenszfer címkenyomtatógodex vonalkódnyomtatózebra gc420t címke nyomtató

Vélemény, hozzászólás?